Keluar Dari Hutang Dengan Cepat

Strategi Langsaikan Hutang Kad Kredit, Hutang Rumah Yang Berkesan
dan Urus Duit Gaji Dengan Bersistematik

Tajuk Ebook: Panduan CashFlow; Apa Yang Kamu Tuai Simpanlah Bersama Tangkainya
Penulis: Suzardi Maulan {Pakdi}
Harga: RM 50
Pembayaran tunai, perbankan internet, kad kredit / paypal diterima.

Ebook ini mengandungi 100 m/s, 1 kajian kes dan 7 lembaran kerja.

Muat Turun Bab-Bab Percuma

Sila isi nama & emel dalam borang di atas untuk membaca bab-bab percuma ebook Panduan Cashflow + 7 artikel bonus.

Aiman Tak Kisah!

Hanya diri kita sahaja yang benar-benar nak ambil tahu urusan duit kita setiap. Orang lain langsung tak pernah nak ambil peduli pun. Ada diorang kisah masa kita susah?

Ebook Panduan CashFlow dapat membantu anda untuk mula menguruskan wang secara bijak, keluar dari hutang dengan cepat & menambah pendapatan sampingan..

“Terima kasih Pakdi kerana menulis ebook ini untuk memandaikan orang ramai mengenai wang.”
- Aqif Azizan, Co-Founder & Copywriter, WriteToWealth.my

Apa Yang Anda Dapat?

Membuat financial statement sendiri dalam tempoh 30 minit supaya kita dapat tahu ke mana duit gaji kita ‘bocor’ setiap bulan. Dah tau mana yang bocor, boleh lah tampal.

Senarai semak harta & hutang; supaya kita dapat sentiasa up to date dengan urusan duit kita sendiri. Nak suruh siapa pula jagakan kalau anda sendiri pun tak mahu ambil peduli?

Tips & strategi jimat hutang kad kredit sehingga 26%, dan menyelesaikannya dalam tempoh 11 bulan.

Teknik bijak membeli kereta dan mempunyai simpanan RM 50,000 sekaligus.

Tips & strategi memendekkan tempoh hutang rumah dari 30 tahun menjadi kurang dari 20 tahun.

6 strategi urus wang gaji setiap bulan dan menghasilkan aliran tunai sehingga RM 300 sebulan walaupun belum memulakan sebarang pelaburan atau pun bisnes sendiri.

3 strategi menambah pendapatan bulanan yang dapat dibuat secara part-time, menyeronokkan dan berbaloi-baloi.

Dan banyak lagi!

Tak rugi baca. Tak rugi beli. Tak percaya? Baca dulu bab-bab percuma dan komen-komen orang yang dah baca ebook ini di bawah.

Isi nama & emel untuk dapatkan bab-bab percuma:

fathicashflow

Pembelian Ebook

Klik link di bawah untuk membeli:

Ya, saya mahu membelinya sekarang juga.

Penulis

Hai, saya Suzardi Maulan juga dikenali sebagai Pakdi. Saya seorang Islamic Financial Planner (IFP) TM yang bertauliah. Buku saya sebelum ini bertajuk Rancang Wang Dari Sekarang.

Kepada yang baru berkenalan, saya mempunyai blog www.pakdi.net yang mana saya menulis tentang topik-topik berkaitan pengurusan kewangan, pelaburan dan bisnes secara Islami. Hari-hari saya menerima emel dan pertanyaan mengenai urus duit gaji. Namun saya tak mampu menjawab semua emel yang masuk. Akhirnya saya buat keputusan untuk siapkan ebook ini sebagai panduan asas urus duit gaji setiap bulan.

Adakah ebook ini mampu menyelesaikan semua masalah kewangan?

Tidak.

Namun saya pasti tuan / puan telah mengambil satu langkah yang paling bijak dalam hidup apabila mendapatkan pakej ebook ini. Ebook ini dapat meletakkan asas kewangan yang betul. Cuba bayangkan KLCC. Boleh tak KLCC tegak berdiri kalau asasnya tidak betul? Sila jangan tunggu sehingga ada masalah kewangan yang serius barulah kita mahu membaca ebook seperti ini. Takut dah terlambat.

Dengan membaca ebook ini kita terus dapat jalan ‘short cut’, belajar dari pengalaman orang lain dan menjadi kaya dengan lebih cepat. Betul, tak mahu baca ebook ini dan nak mencuba jalan yang kita rasa betul pun boleh juga. Tetapi bila buat cara sendiri kemudian baru sedar cara urus wang kita selama tempoh tersebut adalah salah? Berbaloi ke dah susah baru cari balik ebook ni?

Justeru, sila baca dahulu bab-bab percuma yang disediakan. 100% tiada risiko. Apa yang rugi dengan membaca bab yang disediakan secara percuma? Malah saya sediakan 7 lagi tips bonus. Ok tak?

Akhir kata, saya doakan tuan / puan yang sedang membaca catatan ringkas ini sentiasa dimurahkan rezeki. Amin!

Wassalam,

Suzardi Maulan {Pakdi}
www.suzardimaulan.com

tips keluar dari beban hutang

testimonial keluar dari hutang kad kredit

berjaya keluar dari hutang kad kredit

emelzm

Apa Kata Yang Lain?

“Saya mengenali Pakdi sejak di universiti lagi. Dalam urusan kewangan, beliau tahu apa yang dimahukan dan tahu bagaimana mencapai ‘mahu’. Ia telah ditulis secara praktikal dari dimensi Islamik.”

Amin Idris
Trainer, Penulis Buku dan Personaliti TVAlhijrah.

“Secara keseluruhan, ebook Panduan CashFlow telah berjaya mengupas dengan jelas mengenai perkara pokok iaitu konsep “cashflow” berserta lembaran kerja yang praktikal dan cara-cara mengatasinya. Isu berkaitan dengan pengurusan kewangan peribadi berjaya dikupas secara holistik dengan gaya penyampaian yang ringkas tetapi padat, bersahaja & mudah difahami.

Praktikal dan objektif!

Kepelbagaian teknik-teknik mengenai cara menguruskan hutang yang saya tak pernah terfikir pun dan strategi melangsaikan hutang rumah yang sangat menarik perhatian. Disulami dengan konsep muamalat Islami… Memang terbaik!”

 Dr Adam Akil, doktor perubatan.

“Saya adalah pengikut Rebecca Bloomwood dan siri-siri Shopaholics-nya. Segala keputusan saya berkaitan wang adalah dibuat impulsive. Tak ada perancangan. Tak ada budgeting. Menyimpan bila rasa ada mood nak menyimpan. Duit mengalir keluar macam air. Tapi bila saya habis belajar, mula garu kepala macam mana nak bayar PTPTN. Bila mula kerja, tambah lagi satu masalah; hutang kereta pula! Mujurlah saya tak punya hutang kad kredit.

Mahu tak mahu, sebelum tabiat berbelanja sakan semakin teruk, saya perlu cari jalan. Saya mesti belajar membezakan antara keperluan dan kehendak saya. Saya mula membaca artikel dan buku-buku berkaitan pengurusan kewangan sehinggalah saya membaca ebook ini.

Habis membaca buku ni, perkara pertama yang saya lakukan ialah re-analyse kedudukan kewangan saya. Jika sebelum ini saya selalu menyenaraikan barang-barang yang saya mahu, sekarang saya senaraikan dahulu barang-barang yang saya perlu dan perkara yang paling penting ialah melangsaikan segala hutang piutang dahulu serta menyimpan sebanyak mungkin.

Saya masih tetap bershopping secara impulsive sehingga sekarang tapi hanya selepas saya menyimpan dan melangsaikan hutang-hutang saya terlebih dahulu. Terima kasih Pakdi!”

Syahirah Suhaimi, pensyarah.

“Secara keseluruhannya, ebook ini lengkap dan praktikal untuk banyak aspek kehidupan. Pakdi pasti menyentuh bab cashflow sebab ini adalah asas yang paling utama dalam pengurusan kewangan. Apa yang saya paling suka ialah Pakdi menyentuh tentang pengurusan kewangan dalam saat sukar (pengurusan hutang) dan saat senang (penambahan aset).

Keduanya, dalam ebook ni ada menyentuh tentang pengurusan kewangan dalam situasi 4 kuadran ESBI – terutamanya dalam hal perniagaan. Secara keseluruhannya, saya rasa ebook ini adalah lengkap dan mudah difahami.

Terima kasih.”

Nurulwahida M. Othman, pelabur hartanah dan penulis blog www.emasdantanah.com

“Apa yang kamu tuai, simpanlah bersama tangkainya”

Catchy tak ayat tu? Catchy kan? Dan mendalam juga maksudnya. Ebook ini boleh kata lanjutan daripada buku Rancang Wang Dari Sekarang (RWDS). Dalam RWDS, Pakdi memberi jalan untuk mewujudkan cashflow bagi seorang yang tiada atau negatif cashflow nya-jenis yang dapat gaji habis duit lepas itu tak tahu hilang pergi mana.

Jadi orang-orang yang selepas membaca RWDS dan merasa insaf lalu menyimpan dan kini sudah punya cashflow, kali ini Pakdi beri jalan lagi bagaimana mahu mengembangkan cashflow itu. Sebab kalau tidak diberi jalan harus juga cashflow itu akan hanyut bersama arus dan hilang semula. Duit tunai dah banyaklah katakan. Orang dah ada cash memanglah rasa menggedik nak guna untuk shopping shopping dan shopping. Penjual barang, broker saham halal mahupun tidak halal memang akan mengumpan saja pemilik-pemilik cash ini. Jadi dalam ebook ini saya dapati Pakdi menerangkan bagaimana cashflow yang sejengkal akan menjadi sedepa. Dari sedepa menjadi berjela-jela. Dalam cara yang berwaspada, bertaqwa dan Allah juga redha.

Naziatul Azrin, peguam dan penulis blog www.panggilsayarin.blogspot.com

Pembelian Ebook

Penjualan hanya dibuat dalam versi digital (ebook sahaja). Klik link di bawah untuk membeli.

Saya mahu membeli ebook ini sekarang

Testimonial

Pembelian Ebook

Penjualan hanya dibuat dalam versi digital (ebook sahaja). Klik link di bawah untuk membeli.

Saya mahu membeli ebook ini sekarang

Emel info@panduancashflow.com untuk sebarang pertanyaan.